finans innlag

Ögonbrynen, de kan så att säga vara pricken över i:et i ditt ansikte. Om du vill satsa på att få till riktigt snygga ögonbryn, så kan det vara idé att satsa på att ta hand om dem! Dels genom att ansa dem på rätt sätt, dels att köpa hem olika ögonbrynsprodukter att använda. Det är inte allt för svårt att få snygga ögonbryn. Är det så att du inte är nöjd med formen eller tjockleken på dem, då kan det vara en god idé att forma till dem med hjälp av en pincett, eller genom så kallad trådning. En del väljer att vaxa dem, eller att använda en ögonbrynskniv.

När du har en form du är nöjd med, så kanske de är för ljusa, eller för glesa, eller för ostyriga? Då är produkter som ögonbrynsfärg, ögonbrynsmascara, ögonbrynspenna och ögonbrynsgel bra att skaffa. Det så att du kan fylla i dem, måla dem eller forma om dem.

Fem steg till snygga ögonbryn

Det finns så klart otaliga knep till att få snygga ögonbryn, men här är fem smarta steg du kan testa:

Steg 1. Borsta dina ögonbryn uppåt. Det med en ögonbrynsborste. Trimma eller klipp sedan försiktigt av topparna.

Steg 2. Ta en pincett och plocka alla bryn, även fjunen.

Steg 3. Borsta brynen med en ögonbrynsgel i den riktning du vill de ska gå.

Steg 4. Vänd ögonbrynsborsten till den platta sidan av kammen och tryck stråna

försiktigt mot huden tills du har uppnått önskat resultat.

Steg 5. Nu bör du ha snygga ögonbryn, men om du upplever att det finns vissa glesa områden, fyll då i dem med ögonbrynspenna eller ögonbrynsskugga

Snygga ögonbryn genom målning

Ett ganska enkelt sätt att få till snygga ögonbryn, det är helt enkelt att måla dem. Det kan du göra på olika sätt och med olika produkter. En bra produkt är ögonbrynsgel. Den finns dels som transparant, dels som färgad. Med den kan du dels forma ostyriga ögonbryn, dels ge dem färg! Ett annat bra alternativ annars, det är att använda dig av en särskild ögonbrynsmascara. Observera att du inte bör ta vanlig mascara på brynen!

Ett sätt att så att säga fuska fram snygga ögonbryn, det är att använda dig av en ögonbrynspenna. Den är bra för att fylla i den ögonbryn du har, så att de upplevs tätare än vad de är eller för att ge dem en annan färg. Du kan även använda dig av en bra ögonbrynsskugga.

En mer permanent lösning för snygga ögonbryn, det är kosmetisk tatuering. Oftast är det något som är bra om du har väldigt glesa ögonbryn. Dock håller det bara i runt tre år samt behöver fyllas på inom 1–2 år efter första gången.

En annan lösning är så klart att färga dina ögonbryn med hjälp av ögonbrynsfärg. Även det är något du får fylla på med, om du vill ha ett varaktigt resultat. Det eftersom att när brynen växer, så försvinner ju även färgen du färgat dem med.