Hem som är inredda efter den lantliga stilen är alltid riktigt hemtrevliga och mysiga. Dessa hem sprider mycket glädje och positivitet. Det är inte så konstigt att denna stil har blivit så populär genom åren. Här kommer ett par exempel på hur du själv skulle kunna få till heminredning lantlig stil i ditt eget hem.  

Inred med naturfärgat trä 

Naturfärgat trä är ett måste i alla lantliga hem. Inget annat material lämpar sig bättre i det lantliga hemmet än obehandlat eller naturfärgat trä. Se därför alltid till att använda dig av trä i din egen heminredning lantlig stil. Måla inte alla dina möbler med färg. Låt några möbler få behålla sin naturliga skönhet och charm.  
 
Om du inte kan hitta naturfärgade trämöbler som passar din smak, skulle du ju alltid kunna bygga dem själv. Att bygga egna trämöbler behöver faktiskt inte alls vara speciellt svårt. Det är något de allra flesta kan lyckas med, bara de har rätt material och verktyg. Du kan alltid börja med enkla möbler som hyllor eller pallar.  

Blanda gärna nytt med gammalt 

Man ska aldrig vara rädd för att blanda gamla med nya saker i sin heminredning lantlig stil. Modernt och gammalmodigt kan faktiskt passa riktigt bra ihop. Det mesta fungerar, så länge man håller sig till ett tema. Något man kan experimentera mycket med är detaljerna och dekoren. Där är det ofta mycket lättare att mixa och matcha gamla och nya saker. Du skulle till exempel kunna skapa ett vackert stilleben av en hylla, några gamla glasflaskor och ett par moderna dekorationer.  

Ta med en bit av naturen in i hemmet 

Du kan aldrig få till en riktig heminredning lantlig stil utan att ta med dig lite av naturen med dig in i ditt hem. Skapa vacker dekor av naturmaterial som till exempel kottar, grenar och stenar. Man kan vara precis så kreativ som man själv vill med dessa typer av material. Det viktigaste är att man ger naturen lite plats i inredningen. 
 
För att ge ditt hem lite extra liv, kan du inreda med krukväxter. Krukväxter är ju en bit levande natur i en kruka. Därför är de perfekta inslag i det lantliga hemmet och den lantliga heminredningsstilen. Om du inte redan har fyllt dina fönster med grönskande krukväxter ska du se till att göra det.  

Textilier skapar hemtrevnad 

En annan viktig del i den lantliga stilen är textilier. Textilier gör din heminredning lantlig stil mycket mer hemtrevlig och inbjudande. Kuddar är perfekta inredningsdetaljer som man inte kan få för många av. Snåla inte med kuddarna. Fyll dina soffor med härliga kuddar av olika färger och storlekar för att skapa lite kontrast i ditt lantliga hem. Häng upp filtar på gäststolarna eller lägg dem hopvikta i en prydlig hög så att dina gäster kan hämta dem själva när de behöver dem.  
 
Andra exempel på härliga textilier till det lantliga hemmet är gardiner. Långa, böljande gardiner i ljusa toner passar perfekt in i ett lantligt hem. Använd gärna gardiner av lite tunnare tyger så att de släpper igenom mer ljus.