finans innlag

Ska du välkomna en ny bebis till världen och därför är i gång med att planera bebisrummet eller vill du bara uppgradera det redan befintliga barnrummet? Vad fallet än må vara finns det en hel uppsjö av högkvalitativa barnslampor på marknaden som kan fullända både klassiska och moderna rum. Fortsätt att läsa för att ta reda på vad just du bör tänka på i jakten efter de rätta lamporna till din son eller dotter.

flicka barnrom

Placering av lamporna

Var du har planer på att placera lampan kan ha betydelse för vilken typ av barnslampor du väljer. Du märker nämligen snart att det både finns vägglampor, taklampor och bordslampor att välja mellan, men vilken variant du än satsar på är det av yttersta vikt att barnet inte kan komma åt ljuskärnan.

För detta skäl bör du alltid beställa just bordslampor inom barnslampsektionen där produkterna är specifikt framtagna för att inte bränna barnet även om han eller hon skulle plocka upp den. Om det å andra sidan är tal om en taklampa som är långt utom räckhåll för barnet är det inte ett måste att hela ljuskällan ska täckas på samma vis.

Materialvalet

Om lamporna ska placeras på nattduksbordet i barnens rum eller på en liknande plats som ditt barn kan komma åt är det av yttersta vikt att lampan är tillverkad i ett barnvänligt material. Du vill exempelvis undvika lampor i material såsom keramik då dessa kan gå i bitar om ditt barn tappar eller slänger lampan.

Bra material som rekommenderas i barnrum är bland annat plast och silikon då dessa inte lika enkelt kan krossas. Som pricken över i:et är det vanligt att dessa rekommenderade material är en aning billigare.

Söt eller fräck design

Du behöver inte kompromissa med design när du väljer barnslampor till sonens eller dotterns rum. Det finns nämligen en hel uppsjö av lampor med antingen söta eller fräcka utseenden som riktar sig specifikt till barnrummen. Vad sägs om barnslampor formade likt en smiley, en kanin, en anka, en isbjörn, en rymdraket eller en räv? Dessa är enbart några få exempel på de många valmöjligheterna.

Du kan samtidigt förvänta dig att hitta lampor som passar alla åldrar, så oavsett om du är på jakt efter en lampa till bebisen eller 12-åringen kommer du utan problem att kunna stöta på lampor som faller just dig och ditt barn i smaken.

Barnslampornas färg

Som en sista punkt är det bra att ta hänsyn till faktumet att olika barnslampor bjuder på olika känslor beroende på belysningens värme. Medan vissa lampor har ett kallt ljus finns det andra som kommer med en varmare belysning. Den förstnämnda är bra att dra nytta av om ditt barn exempelvis ska göra läxor och därför behöver känna sig pigg och vaken.

Ett varmt ljus, å andra sidan kan vara bra att ha som en nattduksbordslampa när barnet ska koppla av eller sova då en varm belysning bjuder på ett härligt lugn. Ta en titt på olika barnslampor och få tag på en snygg stil!