Inlägget gjort

Restaurang Casa Mia, en lite bit av Italien i Ängelholm

Restaurang Casa Mia i Ängelholm, en lite bit av Italien i Ängelholm
Den restaurangen som går i italiensk stil och en matsedel inspirerad av det italienska medelhavsköket


¡Hola! eller ”ciao” (som man brukar säga på italienska och det betyder ”hej”) 😊 Alla som känner mig vet att jag gillar jättemycket medelhavsmat, företrädesvis spansk och italiensk medelhavskök.  Jag brukar laga italiensk mat hemma flera gånger varje vecka till mina vänner och familj. 👌 Och jag lagar inte ofta bara pizza. 🍕

Och  jag gillar även äta i en bra italiensk restaurang.  Jag undrar varför inte det finns så mycket traditionella italienska restauranger i Sverige. Italiensk mat är jättepopulär i Spanien och Italien, och hela Europa. 😍

Men idag vill jag prata om en fantastisk italiensk restaurang som heter Restaurang Casa Mia som ligger i Ängelholm.  Den restaurangen var en otippad och förunderlig överraskning till mig och min familj också och jag kan bara säga att den restaurangen är den bästa italienska restaurangen i hela Sverige!

 

Matsalen i Restaurang Casa Mia

 

Jag vet, jag vet.  Du kan tänka att det finns många italienska restauranger i Sverige och den här är inte kanske så förunderlig;  men jag kan även säga att det finns jättemånga svenskar som älskar den restaurangen också, men det kommer sen…

Nu kommer jag att berätta min historia och sen kan du kommentera vad tycker du om det… nu kör jag!

Sent på kvällen ville jag och min familj äta middag, vi hade en lång och rolig resa till Ängelholm men vi var ganska trötta och vi ville äta god mat. 😊

 

Restaurang Casa Mia som ligger i Ängelholm är den bästa italienska restaurangen i hela Sverige!!! tycker jag och många resenärer också.

 

Ett år för sedan reste vi till Ängelholm den första gången;  och vi hittade en mexikansk restaurang som kunde vi äta jättegod mat;  den gången vi ville äta på den restaurangen också.  Vi var hungriga och vi ville äta burritos, enchiladas och tacos.  Det fanns ingen väg tillbaka, vi kom att äta mexikansk mat på kvällsmat och vi kände oss jätteglada. Vi var på väg!

Efter en lång promenad  genom staden hittade vi en stor överraskning: restaurangen hade sorgligt nog stängt 😵 och en lite stund kunde vi inte säga något.

Det exakta ögonblicket fanns en frustration i luften, det var en stor frustration på riktig 😡 och vi var jätteledsen eftersom vi var ganska trötta och hungriga och restaurangen var stäng. Vi låg illa till!!!!

Men vi hade tur i oturen och vi såg en italiensk restaurang som var flera meter bort.  Den ristorante som hette Restaurang Casa Mia var en stor glad nyhet. Vi kunde äntligen äta kvällsmat och vi kände oss lite lugnare.

 

Bakgården i Restaurang Casa Mia

Det första intrycket var det sparsamt med publik i restaurangen men vi kunde sitta i bakgården.  Stämningen var inte särskilt munter men barnen var så uppspelta att de inte kunde lugna.  Vi pratade flera gånger om att resa till Roma, Firenze och Venezia i Italien och äta i en riktigt italiensk restaurang (ristorante) eller en sylta (trattoria) och de kände att de var i Italien.

Hela restaurangen och bakgården hade en italiensk miljö, den var en riktig italiensk miljö! 🤩 som jag kom ihåg var det när jag åt i en restaurang i Venezia och vi var jätteglad för det.

Menyn på den restaurangen var utmärkt.  Alla rätter var traditionella italienska recept och rätter var jätte generösa och -läckra.  Det var som er hade läst våra tankar.  Det var tapenade (som smakade på samma sätt om mitt recept om spansk tapenade), oliver, flera vegetariska rätter, korvar, bra öl och bra utbud på viner; alla produkter kom från Italien.  Allt gick perfekt!

 

Restaurang Casa Mia har en riktig italiensk miljö och härlig mat, som jag kom ihåg var det när jag åt i en restaurang i Venezia.

 

Nu har vi äntligen fått en bra italiensk restaurang, det hördes flera gånger under middagen.  Jag kan inte förstå hur det kunde ske, ha ha 😊😃 jag skojar.  Den middagen var ljuvlig, rolig och tutta una esperienza italiana, ”en hel italiensk upplevelse” på italienska. 😍

Förstår du varför jag är jätteglad med den restaurangen?  För min familj och mig är restaurangen den bästa italienska restaurangen i hela Sverige och jag kan bara säga till personalen i restaurangen ”Ett stort tack för fantastisk mat, snygg lokal och mycket bra service från oss till alla på restaurangen. Vi ska komma snart tillbaka”.

Ups! Jag glömde att säga att Restaurang Casa Mia ligger i Storgatan 59Angelholm.

 

Nu efter resan ville jag läsa vad resenärer säger om den restaurangen i Tripadvisor och helhetsomdömet är ”utmärkt” eller ”mycket bra” och resenärer skrev dessa kommentarer t.ex…

Fantastisk kväll
Vi var två par som besökte Casa Mia fredagen den 13 juli. Vi blev oerhört väl omhändertagna av Mona med kollegor. All mat var mycket väl värd att vänta på, hemlagad pasta med Vongolemusslor var en riktig höjdare. Recensenten som ville ha olivolja och parmesan till denna rätt missade förmodligen att beställa ketchup!!! Trams!! Ängelholms absolut bästa restaurang !!!!

Bästa stället i stan
Gå hit om ni vill ha vällagad och supergod mat! Bra service. Enligt mig den bästa restaurangen i Ängelholm! Hit går vi ofta!
Supermysigt!
Har varit 2 gånger på denna restaurang, dels med kollegor o dels med familjen. Supermysigt och fantastiskt god mat! Vi tog alla olika rätter och alla var väldigt nöjda med sin rätt. Mycket goda italienska smaker och rikliga portioner. Väldigt trevlig personal oxå. Kan varmt rekommendera detta mysiga ställe! 🙂

 

Jag vet.  Du kan tänka att det ligger mycket i vad du säger men hela tiden finns det dåliga kommentarer också.  Jag glöm inte det och kanske är den restaurangen inte perfekt för alla;  men kolla du på kommentarer…

 

Enligt min mening betyder för mig dessa kommentarer och omdömen att det finns många resenärer som tänker precis samma jag och den är en utmärkt restaurangen på riktig. 👌

 

Blogg Alla dagar i veckan

Men det finns även flera bloggare som har samma omdöme som jag har; t.ex. Jenny som skrev två gånger om den restaurangen i sin blogg som heter ”Alla dagar i veckan

Hon skrev: ”De har en sån där härlig meny med inte alltför många alternativ: en handfull pizzor, några pastarätter och ett par kött- och fiskalternativ. Och lyssna på det här: Bara två vita viner på glas att välja på, och båda är goda. Genialt ju! Plus en efterrättsmeny som är den drömmigaste någonsin, även för mig som är extremt kräsen på efterrättsfronten.

Vi har testat oss igenom det mesta här och de lyckas fan med allt. Utöver att allt smakar fem av fem, är portionerna generösa, priserna bra, och stämningen mysig. Under sommarhalvåret sitter man i en lummig trädgård bland enorma sammetshortensior, vinrankor och rosbuskar”…

… du kan läsa båda artiklar den här:  ”Mina bästa Ängelholmstips” och ”Dejt”.

 

 

Kände du den italienska restaurangen?  Gillar du som jag italiensk mat och skulle du äta på den restaurangen?  Vad tycker du på?

PabloD

 

P.S. Alla bilder som du kan se i den här artikeln kommer från Tripadvisor eftersom jag kunde inte ta foton på middagen. Förstår du varför det? 😊  Men jag rekommenderar dig att kolla på alla foton så du kan få en uppfattning om hur det är den restaurangen.

 

34 reaktioner på ”Restaurang Casa Mia, en lite bit av Italien i Ängelholm

 1. Verkar vara en fin restsurang.

  1. Hej Elisabeth!

   Den restaurangen har fantastiskt god mat i underbar miljö! 🤩 Vad kan jag säga: Supermysigt! 😍

   Ha en solig dag! 🌞

   PabloD

 2. Hej!

  Det verkar vara en jättetrevlig restaurang!😃 Jag tycker så mycket om italiensk mat! Hade själv en italiensk favoritrestaurang för några år sen.

  Ha en härlig dag!
  Lillan

  1. Och den restaurangen är en jättemysig. Vad heter din italienska favoritrestaurang?

   Ha en solig dag! 🌞

   PabloD

 3. Vilken tur i oturen att den andra restaurangen hade stängt 🙂

  1. Precis Therese, men vi kunde hitta den fantastiska restaurangen som var en stor överraskning 🤩.

   Ha en solig dag! 🌞

   PabloD

 4. Wow det ser väldigt mysigt ut 🙂

  1. Och det var jättemysig på riktig Sofia.

 5. Vilken härlig restaurang det verkar vara! 😄

  1. Och det var jättemysig på riktig Emelie.

 6. Ser riktigt mysigt ut! Synd att det ligger så långt från mig. Hade varit trevligt att testa deras maträtter. 🙂

  1. Men du vet nu om den restaurangen och kanske ska du åka till Ängelholm nästa sommar.

  1. Ock den restaurangen är jättemysig på riktig.

 7. Men vad mysig italiens restaurang! Såg väldigt fint ut må jag säga! Italiensk mat är supergott. 🙂

  1. Precis Viktor. Jag älskar italiensk mat och den restaurangen hade fantastik mat.

   Ha en solig dag! 🌞

   PabloD

 8. Så härligt det ser ut där 🙂 Lite långt för mig att åka dit och äta men kommer jag till Ängelholm någon gång så skall jag äta där 🙂 Ha en fin dag!

  1. Jag rekommenderar att testa den restaurangen när ska du åka till Ängelholm. Du ska smaka vad god är alla rätter.

   Ha en solig dag! 🌞

   PabloD

 9. Ser riktigt mysigt ut. Tyvär här var jag bor finns det inte så mycket italienska restauranger vilket är väldigt tråkigt..

  1. Men du kan laga italiensk mat till dig, det är ganska enkel. Jag vill börja att skriva flera recept som jag har som kommer från Venezia, Firenze och Roma. Och du kan börja att laga mitt enkla recept om tapenade [ http://soleado.se/spansk-tapenade-av-svarta-oliver/ ]. Den spanska tapenaden är ett av de mest kända recepten av medelhavsmat i länder som är Grekland, Frankrike, Italien och Malta också.

   Ha en solig dag! 🌞

   PabloD

  1. Och det var jättemysigt på riktig Emma.

   Ha en solig dag! 🌞

   PabloD

 10. ser ju jätte mysigt ut
  ha en fin kväll

  1. Och det var jättemysigt på riktig.

   Ha en solig dag! 🌞

   PabloD

 11. Det ser ut att vara en härlig och mysig restaurang. 🙂 Tack så mycket för ett fint inlägg!

  1. Den restaurangen hade en riktig italiensk miljö. Tack själv för ditt besök Kirsi.

 12. Men åh va fin och mysig resturang! Vet du någon bra italiensk kring Örebro? 😃

  1. Jag vet inte nu Jennie, men jag skulle vilja veta det.

 13. Jag instämmer HELT och hållet, bästa italienska restaurangen i Sverige! Passar på att tipsa om min guide till Ängelholm, där jag skriver om bland annat Casa Mia men också några fler guldkorn i Ängelholm: http://alla-dagar-i-veckan.se/2018/08/18/mina-basta-angelholmstips/
  Många hälsningar Jenny

  1. Tack så mycket för tips Jenny!

   Ha en solig dag! 🌞

   PabloD – Soleado.se [http://soleado.se/]

 14. Finns absolut ingen bättre restaurang än Casa Mia. Underbar mat som är lagad med kärlek. Fantastisk personal och jättefin miljö. Alltid underbart att gå dit

  1. Just precis Carina!

   Ha en solig dag! 🌞

   PabloD

 15. Det blir absolut mitt val nästa gång i är i Ängelholm, och det är vi ibland 🙂

  1. Så vänta inte Annalena för att smaka fantastika italienska mat.

   Ha en solig dag! 🌞

   PabloD

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *