Inlägget gjort

Marinerade jordgubbar i vinäger, en oväntad söt efterrätt

Marinerade jordgubbar i vinäger, en överraskande söt efterrätt för sommaren
Marinerade jordgubbar i vinäger skapar en speciell söt smaksensation till efterrätten eller en förbluffa söt tapa!


¡Hola! Snart kommer midsommar och vi får välkommet besök av familjen och vänner.  Som varje sommar lagar vi spansk sangria, brukar vi även baka en sommartårta eller en efterrätt med jordgubbar hemma.   Vi älskar jordgubbar! 😜🍓🍓🍓🍓  je je.   Men den här gången vill jag även göra en speciell söt efterrätt till vår midsommar fest.

Den spanska efterrätten är ett enkelt och jättegott recept med den frukt drottningen som jag kommer att förbluffa mina vänner och familj med.

Marinerade jordgubbar i vinäger som heter Fresas al vinagre på spanska, är det godare än du tror eftersom dessa balsamicomarinerade jordgubbar skapar en speciell söt smaksensation till efterrätten eller en förbluffa söt tapa!

Jag rekommenderar ofta detta recept om jordgubbar tillsammans med balsamvinäger eftersom du skulle behöva bara 5 minuter för att ha den efterrätten som smakar sommar och är sjuk god!  😜

 

Jordgubbar tillsammans med vinäger skapar en speciell smaksensation till efterrättenTid: 5 minuter

Recept typ: efterrätt

Ingredienser till 10 portioner:

– 250 g klyftade färska jordgubbar 🍓🍓🍓🍓🍓🍓
– 4 msk socker
– 1 msk balsamvinäger

 

Marinerade jordgubbar i vinäger skapar en speciell smaksensation till efterrätten eller söt tapan som du kan förbluffa till din familj och vänner med!

 

Gör så här:

– Dela jordgubbarna i kvartar.

– Rör ihop balsamvinäger och socker så att sockret löser upp sig. Häll såsen över jordgubbarna.  Blanda försiktigt med socker och balsamvinäger.

– Låt stå minst 30 minuter före servering.  ¡Que aproveche!

 

Tips:

– Du kan servera den söta efterrätten med en kula vaniljglass,  eller vipgrädde och vaniljsocker,  eller några smulade mandelskorpor på som efterrätt.

– Detta recept är glutenfri, laktosfri, vegetarisk och vegan.

– Det finns ett annat recept som lika samma det receptet som kommer från Módena och Regio Emilia Italien som smakar jättegot också, men du behöver Módena balsamvinäger för att laga receptet.

 

Om du vill laga mat tillsammans med dina barn, är detta recept perfekt eftersom det är snabbt, enkelt och gott.

 

Visste du att …

Tre glas med Fresas al vinagre– Jordgubbar 🍓 är botaniskt sett inte bär utan skenfrukter. De små kärnorna utanpå jordgubbarna är små nötter. Själva plantan tillhör familjen rosväxter.  Jordgubbar är hybrider inom smultronsläktet. De kallades ananassmultron när de introducerades i Sverige under senare delen av 1700-talet. Namnet jordgubbe kom till i svenska språket 1841. ”Gubbe” är från början dialektalt och betyder liten klump.

– Jordgubbar är mycket c-vitaminrika. Åtta jordgubbar innehåller mer c-vitamin är en fullmogen apelsin. En portion jordgubbar, på cirka 125 gram, kan ge mer c-vitamin än det rekommenderade dagliga intaget på 75 milligram.

Dessa extra detaljer om jordgubbar hittade jag på Mittkok.

 

 

Dessa balsamicomarinerade jordgubbar ar en fröbluffa söt tapaDet spanska receptet som kommer från Jerez de la Frontera (Cádizprovinsen) i södra Spanien, är fantastiskt gott och lätt att göra i förväg! Jag lagar gärna detta recept flera gånger till min familj varje sommar eller när som helst på året, och de älskar dessa jordgubbar hela tiden.

Vad tycker du om den enkel och god sommarefterrätten som smakar toppen? 🤩

Garanterat goda och enkla att göra, så måste du prova eftersom dessa marinerade jordgu?bbar i vinäger är godare än du tror. Hoppas att du gillar det också.

Ha en solig och trevlig midsommar! 🌞

PabloD

 

16 reaktioner på ”Marinerade jordgubbar i vinäger, en oväntad söt efterrätt

  1. Det skulle vara intressant att testa den smakkombinationen.

    1. Hej Charlotte!

      Jag rekommenderar ofta detta recept till mina vänner eftersom man skulle behöva bara 5 minuter för att ha den efterrätten som smakar sjuk god! 😜

      Ha en solig dag!

      PabloD

  2. Jordgubbar är gott i alla varianter! Har gärna smakrika jordgubbar i en matig sallad med fetaost. Eller till efterrätt med lite grädde, gärna cashewgrädde. Eller bara äta som de är, rätt ur kartongen en solig sommardag. Ditt recept lägger jag till listan att prova. Tack!

    1. Hej Anna!

      Tack för tips. Vi brukar äta sallad med jordgubbar och apelsin också och jag lagar ofta jordgubbssmoothie till barn, je je 😜

      Ha en solig dag!

      PabloD

  3. Jag hittade ett recept till en somrig dryck förut där det var jordgubbar, balsamvinäger, socker, mynta och kolsyrat vatten i. Det var riktigt gott.

    1. Hej Alexandra!

      Det recept låter gott också, har du det i din blogg? Jag vill testa receptet. 😄

      Ha en solig dag!

      PabloD

  4. Bra tips! verkligen😊👍🏼

    1. Hej Faanniiis!

      Tack så mycket. Hoppas att du prova detta recept hemma 😜

      Ha en solig dag!

      PabloD

  5. Hej!

    Jordgubbar är ju alltid gott, så det är säkert det här receptet också! 🙂 Jag skulle själv aldrig kommit på att kombinera jordgubbar och vinäger, så det är tur att man får tips om saker! Det är så synd att jordgubbssäsongen är över för jag brukar även använda jordgubbar till att göra smoothie 🙂

    Ha en härlig dag!
    Lillan

    1. Hej Lillan!

      Jag brukar laga jordgubbssmoothie flera dagar i veckan och sallader med jordgubbar eftersom alltid är gott med jordgubbar 😜 och nu som börjar hösten måste jag byta jordgubbar mot blåbär eller iskall hallon.

      Ha en solig dag!

      PabloD

  6. Ja! Det här har jag testat – är jättegott, även om jag gillar gillar jordgubbar allra bäst när de är som de är … solmogna och gärna -varma utan andra krusiduller.

    1. Hej Malin!

      Jag också, men jag gillar även jordgubbar som ingrediens för att laga en sallad eller en smoothie.

      Ha en solig dag och trevlig helg!

      PabloD

  7. Det låter ju väldigt gott! Nästan så man måste testa 🙂

    1. Hej Sofia!

      Kanske behöver du vänta att göra det receptet på nästa sommar 😜.

      Ha en solig dag!

      PabloD

    1. Hej Josefine!

      Jag lagar gärna detta recept flera gånger till min familj varje sommar eller när som helst på året, och de älskar dessa jordgubbar hela tiden. 🙂

      Ha en solig dag! 🌞

      PabloD

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *