Inlägget gjort

Alkoholfri sangria, en mumsig sommar saft till barn


Alkoholfri sangria är en perfekt sommar läskedryck till barn eller alla vuxna som vill inte dricka alkohol.

¡Hola! Helgdagen blir ännu dagar med sol och varma temperaturer i stora delar av södra och mellersta Kalmar; och mina vänner och grannar fråga mig jättemånga gånger: du som kommer från Spanien, hur gör man en frisk alkoholfri sangria?  Vad är hemligheten att göra en spansk ljuvlig sangria?

Den andra dagen pratade jag om vårt recept på spansk sangria som vi kallas det sangria med rom-miel från Tenerife. Det enkelt recept som vi ofta laga hemma till våra vänner och grannar, smakar underbart gott och den drickan är en av varm vår- eller sommardag absoluta favoritdrycker!

Men det finns jättemånga föräldrar som har barn som du och jag; eller damer som är gravid; eller vi som behöver köra bilen efter en fest; eller vi som vill inte bara dricka alkohol. Så är den sommerdrycken perfekt till oss.

Om du vill inte ha alkohol på vårt recept på spansk sangria så kan man bara utesluta rom-miel och rödvin och ersätta vinet med alkoholfritt rödvin eller must; eller du kan laga denna alkoholfri sangria variant som kör jag ofta till mina barn och deras vänner när de kommer att leka tillsammans hemma hos oss.

 

Alkoholfri sangria till barn serverar med vattenmelonTid: 10 minuter

Recept typ: dricka

Ingredienser för 10 stora glas:

– 1 apelsin
– 1 äpple
– 1 päron
– 2 bananer
– halv vattenmelon
– 10-15 jordgubbar och vindruvor
– 1 liter apelsinjuice
– 0,5 liter apelsinläsk

Det finns olika varianter på den läckra drinken men det här är vår absolut favoritdrycka på sangria till barn, som smakar jättegod och den drickan är en av varm vår- eller sommardag favoritdrycka!

 

Gör så här:

1– Tvätta jordgubbar, päron, apelsin och äpplet och skala och kärnar du ur äpplet och päronet. Skär apelsinen även det i tunna skivor och sedan skär bananer, jordgubbar, äpple, päron och vattenmelonen.  Ta nu fram en stor fin tillbringare och lägg ner frukten tillsammans.

2 – Hälle du i apelsinjuicen till frukten.

3 – Ställ in tillbringaren i kylskåpet och låt den stå där och dra i ca en timme så alla sota härliga smaker kommer fram.

4 – Precis innan du serverar tillsätter du apelsinläsk och isbitar.

 

Tips:

– Detta recept är glutenfrilaktosfrivegetarisk och vegan

– Frys in jordgubbar och vindruvor, som du sedan använder som is i bålen.

– Om du har inte vattenmelon kan du byta den ingrediensen med 3 dl hallon eller björnbär.

– Visste du att frukten som legat i sangrian kan också serveras som dessert tillsammans med lite vispad grädde eller vaniljglass?  Den spanska fruktcocktailen med glass är en perfekt efterrätt som du kan sluta en sommarbuffé eller en sommarlunch.

 

 

Vi kallas den sommardrickan som spansk sangria med romOm du vill smaka ett enkelt lätt att göra sangriasrecept till dig som vuxen, brukar vi ofta laga en spansk sangria med ron-miel som vi har lärt oss av spanska vänner när vi varit på grillfester i södra Spanien.

Vad tycker du och dina barn om det enkelt sangriasreceptet? Hoppas att ni gillar jättemycket denna alkoholfri sangria som jag brukar laga och servera till mina barn och vänner hemma varje sommar.  Tack på förhand för din kommentar!

Ha en solig och trevlig sommar!

Pablo de la Serna

4 reaktioner på ”Alkoholfri sangria, en mumsig sommar saft till barn

 1. Åh den här låter riktigt god, den ser även fin ut att titta på 😀

  1. Hej Sara!

   Och den sangrian är jättegod, på riktig!

   Ha en solig dag och trevlig helg!

   PabloD

 2. […] Las carnes de ternera o cerdo a la brasa, con ese aroma ahumado, acompañados de pimientos, calabacines o unas patatas hasselback son los protagonistas de la mesa junto a un gran vaso de sangria con o sin alcohol. […]

 3. […] man bara utesluta rödvin och ersätta vinet med alkoholfritt rödvin eller must.  Jag kör ofta en alkoholfria sangria variant till min barn och deras vänner när de kommer att leka tillsammans hemma hos […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.