Inlägget gjort

Alkoholfri sangria, en mumsig sommars saft till barn

Var alkoholfri sangria till barn serverar med vattenmelon
Alkoholfri sangria är en perfekt sommar läskedryck till barn eller alla vuxna som vill inte dricka alkohol


¡Hola! Helgdagen blir ännu dagar med sol och varma temperaturer i stora delar av södra och mellersta Kalmar; och mina vänner och grannar fråga mig jättemånga gånger: du som kommer från Spanien, hur gör man en frisk alkoholfri sangria?  Vad är hemligheten att göra en spansk ljuvlig sangria?

Den andra dagen pratade jag om vårt recept på spansk sangria 🍷 som vi kallas det sangria med rom-miel från Tenerife. Det enkelt recept som vi ofta laga hemma till våra vänner och grannar, smakar underbart gott och den drickan är en av varm vår- eller sommardag absoluta favoritdrycker!

Men det finns jättemånga föräldrar som har barn som du och jag; eller damer som är gravid; eller vi som behöver köra bilen efter en fest; eller vi som vill inte bara dricka alkohol. Så är den sommerdrycken perfekt till oss.

Om du vill inte ha alkohol på vårt recept på spansk sangria så kan man bara utesluta rom-miel och rödvin och ersätta vinet med alkoholfritt rödvin eller must; eller du kan laga denna alkoholfri sangria variant som kör jag ofta till mina barn och deras vänner när de kommer att leka tillsammans hemma hos oss.

 

Alkoholfri sangria serverar med vattenmelonTid: 10 minuter

Recept typ: dricka

Ingredienser för 10 stora glas:

– 1 apelsin
– 1 äpple
– 1 päron
– 2 bananer
– halv vattenmelon
– 10-15 jordgubbar och vindruvor
– 1 liter apelsinjuice
– 0,5 liter apelsinläsk

Det finns olika varianter på den läckra drinken men det här är vår absolut favorit dricka på sangria till barn, som smakar jättegod och den drickan är en av varm vår- eller sommardag favoritdricka!

 

Gör så här:

1– Tvätta jordgubbar, päron, apelsin och äpplet och skala och kärnar du ur äpplet och päronet. Skär apelsinen även det i tunna skivor och sedan skär bananer, jordgubbar, äpple, päron och vattenmelonen.  Ta nu fram en stor fin tillbringare och lägg ner frukten tillsammans.

2 – Hälle du i apelsinjuicen till frukten.

3 – Ställ in tillbringaren i kylskåpet och låt den stå där och dra i ca en timme så alla sota härliga smaker kommer fram.

4 – Precis innan du serverar tillsätter du apelsinläsk och isbitar.

 

Tips:

– Detta recept är glutenfrilaktosfrivegetarisk och vegan

– Frys in jordgubbar och vindruvor, som du sedan använder som is i bålen.

– Om du har inte vattenmelon kan du byta den ingrediensen med 3 dl hallon eller björnbär.

 

Visste du att …

– Frukten som legat i sangrian kan också serveras som dessert tillsammans med lite vispad grädde eller vaniljglass🍨   Den spanska fruktcocktailen med glass är en perfekt efterrätt som du kan sluta en sommarbuffé eller en sommarlunch.

 

 

Vi kallas den sommardrickan som spansk sangria med romOm du vill smaka ett enkelt lätt att göra sangriasrecept 🍹 till dig som vuxen, brukar vi ofta laga en spansk sangria med ron-miel 🍷 som vi har lärt oss av spanska vänner när vi varit på grillfester i södra Spanien.

Vad tycker du och dina barn om det enkelt sangriasreceptet? Hoppas att ni gillar jättemycket denna alkoholfri sangria som jag brukar laga och servera till mina barn och vänner hemma varje sommar.  Tack på förhand för din kommentar och skål på dig! 🥂

Ha en solig och trevlig sommar! 🌞

PabloD

 

18 reaktioner på ”Alkoholfri sangria, en mumsig sommars saft till barn

 1. […] man bara utesluta rödvin och ersätta vinet med alkoholfritt rödvin eller must.   Jag kör ofta en alkoholfria sangria variant till mina barn och deras vänner när de kommer att leka tillsammans hemma hos […]

 2. Åhh det där får jag nog testa! 😀

  1. Hej Moa!

   Jag rekommenderar ofta detta recept eftersom du skulle behöva bara 5 minuter för att ha den efterrätten som smakar sjuk god! 😜

   Ha en solig dag!

   PabloD

 3. Perfekt! Har älskat sangria sen första besöket i Spanien, och att dena är alkoholfri är ett ganska stort plus då det inte blir så mycket alkoholhaltiga drycker här hemma pga småbarn 😉 Ska absolut testas – tack för tips!

  1. Hej Ylva!

   Jag brukar laga den sangrian till mina barn och deras vänner när de kommer att leka tillsammans hemma hos oss., je je 😜 och de älskar den.

   Ha en solig dag!

   PabloD

 4. Wow va gott! Tack för receptet ☺️Kan jag fråga förresten vad du använder för textsnitt på inlägg och där man skriver kommentarer? ☺️

  1. Hej Jenni!

   Jag började precis med en ny theme på WordPress denna vecka och jag installerade bara theme som kan man skriva kommentarer.

   Ha en solig dag!

   PabloD

 5. Åh vilket roligt inlägg att få läsa 🙂

  1. Hej Sofia!

   Tack så mycket 😜. Hoppas att du testa det recept.

   Ha en solig dag!

   PabloD

 6. Såå gott det lät och det ser verkligen gott ut 🙂 Skall prova att göra det 🙂

  1. Hej Nilla!

   Den drickan är jättegod, je je 😜. Hoppas att du prova det receptet och sen skriver du din kommentar om det.

   Ha en solig dag!

   PabloD

 7. Åh så jättegott det låter och ser ut!😄 Det finns ju som du säger många anledningar till att man inte dricker alkohol, och då är läskande tips som detta perfekt att få!😄

  Ha en härlig dag!

  Mvh
  Lillan

  1. Hej Lillan!

   Det finns jättemånga gånger som man kan/måste inte dricka alkohol och det enda alternativet är inte att ge upp och välja mellan olika alkoholfria drickor och den sangrian är ett bra alternativ, tror jag 😜

   Ha en solig dag!

   PabloD

 8. Låter gott! Kommer kanske provas i framtiden 🙂

  1. Hej Tay!

   Höst kommer snart och hoppas att du prova detta recept hemma 😜 snart eftersom den sangria passar bra son sommardricka.

   Ha en solig dag! 🌞

   PabloD

 9. […] du hitta ett enkelt spansk sangria recept (som är jättepopulär i hela Spanien 😍), eller en alkoholfria sangria variant till barn eller alla vuxna som vill inte dricka alkohol eller en tapenade av svarta oliver som är […]

 10. Låter väldigt gott 🙂

  1. Kanske kan du laga den tapan hemma Sofia, eller hur? Du behöver bara 5 minuter.

   Ha en solig dag! 🌞

   PabloD

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *